Novice

BRUŠENJE IN VARJENJE

Škocjanski zatok

Stvari so postale resnejše in pričelo se je brušenje tal, varjenje pločevine - skratka še malo, pa bo pomoč mojstrov neizogibna. To seveda ne pomeni, da je za naju zmanjkalo dela...še precej ga je ostalo. 

Tudi tista "čudna" izolacija, ki je barvo naredila prav oranžno je morala stran. Kakorkoli že, je pa očitno bila dobra zaščita, saj tam rje ni bilo. Tokrat tudi mojstri niso vedeli, s čim so gasilci "zavarovali" pločevino. Kdo bi vedel. 

To je pa sedaj že čisto druga pesem. Rja dol, nova pločevina gor. Za razliko od današnjega dela v delavnicah, ko se večinoma da vse kupiti, tukaj nimaš kaj iskati. IMV je že pred leti vso proizvodnjo "baje" prodal na jug, oz. na območje bivše Jugoslavije, kamor bo tudi Smrček romal na izlet. 

Mora dol. Še kar smo se ukvarjali s "skrivnostno" izolacijo. Iz varnostnih razlogov smo jo pridno odstranili - zanimivo, resnično je bila pod zaščito pločevina kot nova. Nismo pa želeli, da bi imel Smrček spodnji del tako robat, saj smo hoteli čiste in gladke linijel...torej, veselo na delo, dokler je še kaj volje - in te je seveda bilo dovolj.